Miért kell teljes rendszerként venni a hőszigetelést?

Hőszigetelés

Ha egy házat hőszigeteltetsz, akkor hamar rájössz, hogy hőszigetelő anyagból rengeteg gyártó kínál különböző konstrukcióban, különféle minsőgű és árfekvésű termékeket.
Elsőre kicsit talán nehéz is eligazodni köztük, hiszen az alacsony ár sokak számára csábító, vagy épp a jól csengő márkanév fogja meg az embert.
A hőszigetelés, illetve a hőszigetelőrendszer több komponensből áll, és ezt meg lehet vásárolni külön külön, és komplett rendszerként is egyben.
Ha külön-külön veszünk meg mindent, akkor lehet, hogy olcsóbban jövünk ki. Egyik gyártó az egyik komponenst adja olcsóbban, a másik egy másikat, így összességében spórolhatunk egy kicsit.
Azonban jó tudni, hogy a komplett hőszigetelő rendszer milyen előnyökkel jár!
A hőszigetelő rendszerekre ugyanis rendszergaranciát kínál a legtöbb gyártó. Ez azt jelenti, hogy ha valamilyen garanciális jellegű gond lenne vele, pl felhullámosodik, leválik, vagy bármi más, akkor a gyártótól egyértelműen kérhetjük a garanciális kártérítést. Sőt, a rendszergaranciában hosszabb garanciaidőt is kaphatunk! Viszont ha komponensenként vásárolunk egy hőszigetelő rendszert, akkor már esetekben rövidebb a garancia, sőt, lehet, hogy a gyártók egymásra kezdenek majd mutogatni egy garanciális hiba esetén, aminek biztos nem örülnénk.

Megosztás