Költséghatékony tetőépítés

Szeglemezes tető

Aki családi ház építésébe fog, annak tudnia kell, hogy eléggé elszabadultak az árak, a legtöbb építkezés sokkal több fog kerülni, mint ahogy azt tervezik.

Mindenki próbál kedvező áron vásárolni építőanyagot, és a jobb ajánlatot tevő kivitelezővel szerződni, azonban ez elég sok utánajárást, és nagy körültekintést igényel.

Érdemes azonban kicsit más szemszögből is áttekinteni az építkezést. Mégpedig úgy, hogy vannak olcsóbb technológiák, amik minőségre ugyanazt adják, mint más hagyományos kivitelezési módok.

Manapság egyre több helyen használják falazásnál habarcs helyett a ragasztóhabot. Ez ugyan anyagköltségben kicsit talán drágább, de munkadíjban viszont nagyon sokat spórolhatunk.

Tető építésnél is a hagyományos ácsolt tető helyett jó alternatíva lehet a szeglemezes tető, ahol ráadásul nemcsak olcsóbb, hanem gyorsabb kivitelezést is kapunk. Az ilyen könnyűszerkezetes tetők előre elkészített elemekből állnak, így a helyszínen csak a helyükre emelik azokat, és rögzítik. Ennek köszönhetőn 2-3 nap alatt végezhetnek az ácsok a munkájukkal a helyszínen.

Megosztás