Az építkezések szabályos áramellátása

Felvonulási szekrény

Az építkezések többségénél nincs megfelelően kiépített elektromos hálózat a területen, hogy minden szakiparos biztonságos módon tudjon áramot vételezni.
Ilyenkor ideiglenes, de ugyanakkor maximálisan biztonságos és szabályos megoldásra van szükség, hogy elkerülhetők legyenek a balesetek!
Erre pedig a megoldás a felvonulási szekrény használata!

A felvonulási szekrény egy olyan kis méretű szekrény, ami ellenáll az esővíznek, így nyugodtan kint hagyható fedetlen területen is, és bele lehet kötni az áramot. Ez a betáp csatlakoztás. Ezen kívül vannak rajta csatlakozó aljzatok is, 230V-os és néha 3 fázisú is. Ehhez lehet az építkezéseken a szakiparosoknak csatlakoztatni a gépeiket, illetve saját, szabványos hosszabbítóikat.

Hatalmas előnye a felvonulási szekrénynek, hogy általában minden csatlakozó aljzathoz tartozik kismegszakító, így egy zárlatos gép nem fogja az összes csatlakozót tönkre tenni, és nem marad mindenki áram nélkül azért. Általában szerelnek bele FI relét is, hogy elkerüljék a véletlen áramütéses baleseteket.

Az építkezés méretétől legtöbbször 1 ilyen szekrény is elég szokott lenni, de nagyobb területeken praktikusabb lehet több ilyet is kihelyezni, hogy kényelmesebb legyen az elektromos hálózatra való csatlakozás, ha áramra van szüksége valakinek.

Megosztás